Zegeningen

Zegeningen

Het coronavirus veroorzaakt tal van slachtoffers op allerlei gebied maar ik tel mijn zegeningen. Het belangrijkste is dat mijn gezinsleden tot nu toe niet zijn geveld door de ziekte. Maar ook economisch mag ik niet klagen. Uitgeverij Hermans draait gelukkig volop door. Het werk gaat veelal vanuit huis, maar dat was ik al gewend.
Op 1 april verscheen het boek ‘Een kist vol oorlogsverhalen’ van Jean Kreunen. Weliswaar kon de boekpresentatie niet doorgaan maar de verkoop ging wel van start en met succes. En het volgende boek komt er aan: het 50e boek van Herman van Velzen: ‘De soepkippe en andere naregheid’. Waarschijnlijk na Pinksteren in de winkel.
Op de planning voor dit jaar staan nog ‘Beste Achterhoekers’, verzamelde columns van Frans Miggelbrink, ‘Oerend Smart’, verzamelde columns van Linda Commandeur, en het boek ‘H.J.C.J. Baron van Heeckeren, onbekend en befaamd’ door Gerard Menting en Ben Jolink.
Tussendoor zijn op veler verzoek herdrukken geregeld van ‘Ode aan de Achterhoekse Motorcross’ en ‘Hugo Jaartsveld Fotograaf’. Dat leek lang onmogelijk in kleine oplage, maar ik heb nu toch een adresje waar dat wel mogelijk is.
Zijdelings werk ik nog aan een aantal andere producties mee.

Uitgeverij Hermans geeft niet alleen Achterhoekse boeken uit, maar is ook verkoper van nieuwe en tweedehands boeken van andere uitgevers uit de Achterhoek. Te koop online via www.uitgeverijhermans.nl/boekenkraom of in het verkooppunt in Shop Melange in Hengelo Gld. Dat loopt zo goed dat onlangs de huuroppervlakte is uitgebreid en dat we in april zelfs een recordomzet mogen noteren! En dat midden in de coronacrisis.

Eén dag per week werk ik voor de Stichting Pak An. Doorgaans zit ik met Linda en Prisca op woensdag in de Feestfabriek. Dat kan nu even niet, maar het werk gaat wel door en ook dat is fijn. We werken vanuit huis; bellen en appen ons suf en zijn inmiddels gewend aan Zoom, Teams en Skype. Tenslotte moeten alle ingediende projecten, die door Pak An gesteund worden en niet afhankelijk zijn van de coronaperikelen, door kunnen gaan! Mooi wark!

Als correspondent voor Achterhoek Nieuws (Contact, Bronckhorst-Midden) schrijf ik juist in deze tijd meer artikelen dan ooit. Als vulling in tijd van schaars nieuws kan ik putten uit een rijk archief van archiefstukken en verhalen. In deze periode dat we 75 Jaar Bevrijding zouden vieren ook een wekelijks verhaal over wat er zich afspeelde in de roerige maanden na de bevrijding in 1945.

De zaken gaan dus voorlopig gewoon en goed door. Hier en daar probeer ik lokale ondernemers of anderen te ondersteunen. Dat hoort erbij in deze tijd. Eten bestellen bij Eetcafé Jansen & Jansen, Café De Tol of een Goed veur de Moed-pakket bij Tijn Spekkink. Medewerkers van het Slingeland Ziekenhuis probeer ik een hart onder de riem te steken door 500 boeken te doneren.
Het belangrijkste is gezond te blijven en als het niet te lang duurt met dat rotvirus komen we de zomer wel door, al is het dan zonder vakantie, sport, festival of terrasjes.

Ik tel mijn zegeningen!

 

#blijf thuis #kooplokaal